Wiedziałeś, że można wyjść?
Wyjść i już nie wrócić.
Wiedziałeś, że można wrócić,
tylko po to, by znów uciec?
Wiedziałeś, że można uciekać,
tak szybko,
że nie wiedziałeś, że umiesz tak biec?
Widziałeś jak biegniesz?
Wiesz, że mogłeś przejść?
bez tytułu
Maria H. Zdania Do Czytania
Maria H. Zdania Do Czytania
Wiersz
·
11 czerwca 2014
najczęściej w wieku nastu lat.
powiem krótko: ale to już było. po wielokroć. i napisane ładniej, lirycznie.
bez urazy, ale tu wiersza brak. zaginął w przeświadczeniu, że oto narodziła się PRAWDA.
są w necie strony z zadziwiającą bazą polskiej współczesnej nam poezji.
poczytaj i znajdź różnice.