poeta zawsze będzie miał o czym pisać...ja nie

Halina Bilenki

tak szczerze mówiąc

wszystko zostało dawno ujawnione

i w próbach nie-zdarnych przekazów

wysłowione

 

reszta to kicz w powtórkach bez jądra

która pod cokół bezbarwnych cieni

się podkłada...

 

...i echem skowytu

peel peelka peell...

 

och przepraszam

i znowu pomyłka niechcąca

 

 

ech sokoły...

Oceń ten tekst
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 12 czerwca 2014
anonim