czy pomiędzy nami nie wydarzy się nic więcej

Jarosław Baprawski

może porozmawiaj ze mną przez chwilę
dotknij moich skroni poczuj temperaturę
i natchnij mnie duchem woli zwycięstwem
nad rozszalałym tłumem umiłowanego dzieła

 

dlaczego tak stroma musiała być ta góra
którą wybrałeś za potwierdzenie oddania syna
dlaczego jeden jego dzień przekładasz mi nad życie

 

trzeci raz upadam
tęskniąc za pietą

 

byłoby ci bliżej
wyjść mi naprzeciw

 

chcę zobaczyć jak idziesz
po wzrastającym łanie

 

patrzę w okno i coraz głośniej
barabanię do drzwi sumienia

 

cisza
nikt nie słyszy
nik nie woła nadaremno

 

zaczynają już łamać mi ręce

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 12 czerwca 2014
anonim