Literatura

Nie umiem (wiersz)

KIMI

Podobno pisać umie każdy

umiem

napiszę

 

Podobno mówić może każdy

mówić słowami

wersami

strofami

 

Nie umiem pisać i nie napiszę

w tych paru słowach nie opowiem

 

Trzeba pisać obrazami

rysować słowami

bawić się czcionką jak kreską

wersalik jak ostre barwy

 

Tworzyć teksty niczym obrazy

a widz zapatrzony i zadziwiony

lecz tego nie zrobię, bo nie potrafię

niestety, zostanie na obrazie w głowie

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 czerwca 2014, 21:35
..........pisanie o pisaniu (ingenium) po raz enty
i takich entych jeszcze będzie od groma (w sieci)
KIMI
KIMI 12 czerwca 2014, 22:52
Raczej próba szukania sensu ;)
Mi Lo
Mi Lo 13 czerwca 2014, 10:30
zacznij od czytania :)
przysłano: 12 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

Gra
KIMI

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca