emigracyjny

Ata

usiądź pośród zgiełku

w kraju pachnącym kawą

serem i winem

 

zrzuć kamień węgielny

uśmiechem reagując na pamięć

o tej która została

 

na skruszałych schodkach

z butelką oranżady

 

wiesz

wczoraj słuchała prognozy

w kraju przewiduje się słońce

i jej coś skapnie

 

Ata
Ata
Wiersz · 15 czerwca 2014
anonim
  • Mithril
    "Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu..."

    i już nie szło się od tego.......................................

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    hmm.. nie sądziłam, że tekst może przywołać takie skojarzenie, a przynajmniej nie miałam tego w zamyśle ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jest prawdziwy - ale trochę brakuje mi zakończenia, bardziej treściwego

    · Zgłoś · 10 lat