pod górkę / spokojnie

Jarosław Baprawski

życie
moje życie
tyleś warte
co skorupa
z rozbitej
donicy

 

gdzie dziś ten kwiat
co popchnął go wiatr
w objęcia zimnej ulicy

 

toczył się w dół załamany na pół
aż jedno dziewcze na deszczu
wpięło go sobie we włosy

 

gdzieś teraz tańczą
w czerwieni rosy

 

na drewnianych legarach
ubijają podłogi

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 19 czerwca 2014
anonim