wiersz kobiecy

Ata

gdy milczy gładzi palcem ściankę filiżanki

jakby czytała z obcych dłoni czy fusów

 

nie  ma czasu by przestać być

czarno-biała wypukło wklęsła

chłodno ciepła

 

matowo wpatrzona

w rozbiegające się po szybie

pęknięcia z kropli

 

Ata
Ata
Wiersz · 20 czerwca 2014
anonim
  • Mithril
    "[kiedy] milczy
    gładzi palcem ściankę filiżanki jakby czytała
    z fusów

    nie ma czasu by przestać być [>czarnobiała

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    dziękuję, na pewno pomyślę w tym kierunku /jak nie przy tym, to przy kolejnym/.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    w milczeniu gładzi palcem ściankę filiżanki
    jakby ..... = > gładsze brzmienie


    czarnobiała wklęsłowypukła
    chłodno ciepła lub letnia === > tak jest rytmiczniej

    matowo wpatrzona
    w rozbiegające się po szybie
    pęknięcia z kropel ==== > brzmi inaczej bez ingerencji w treść

    ================================================
    tekst ok. moje uwagi są jedynie techniczne, bo lubię czytać sobie na głos
    sprawdzić, czy to widzę. dlatego słowa ugniatam do treści, by brzmiało.
    spróbuj tak przeczytać.
    z szacunkiem Milo
    :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Zdecydowanie podoba się do trzeciej zwrotki. Na prawdę zaciekawił, miękko się czytało. Trzecia już wgryza się w wyliczankę, Ale generalnie na duży plus. Daję w ocenie "bardzo dobry "

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    dziękuję, zachowam uwagi /i będę czytać na głos/.

    · Zgłoś · 10 lat