Pokolenie Józefa Tkaczuka

Potisz

przed egzaminem dojrzałości
odrabiało lekcje na murach

 

zniechęcone nauczycielami
wywoływało jego nazwisko
marząc

 

by czuwał nad sumiennością
ten który pamięta o zmianach
butów przed wejściem w dorosłe życie

Potisz
Potisz
Wiersz · 20 czerwca 2014
anonim
  • Mi Lo
    ani w te, ani we wte
    niby coś jest, a jednak ogólnikowość tekstu odpycha. już nie punczerstwo, a jeszcze nie variete. poczekam.
    jeszcze nie teraz.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Dobra

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Ata, a kto to był Józef Tkaczuk?

    · Zgłoś · 10 lat