Literatura

na próżno (wiersz)

Jarosław Baprawski

 

 

 

nie pije nie pije nie piję

 

ile jeszcze rzymian

 

mam przyjąć w domu

 

domu otwartym

 

 

dla piersi którę studzą

dla piersi nie zadających pytań

 

dlaczego delta nilu porywa  oczy

dlaczego bez żadnych pytań przytulam

skroń do schodów omszałych zachodami

 

każdego dnia jak wyrok

cicho przyjętych błogosławieństw

niespełnionych miłości z opatrzonych niewiast

 

ciągle wstaję

rozkwitają kielichy

polewam faraonom

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca