na próżno

Jarosław Baprawski

 

 

 

nie pije nie pije nie piję

 

ile jeszcze rzymian

 

mam przyjąć w domu

 

domu otwartym

 

 

dla piersi którę studzą

dla piersi nie zadających pytań

 

dlaczego delta nilu porywa  oczy

dlaczego bez żadnych pytań przytulam

skroń do schodów omszałych zachodami

 

każdego dnia jak wyrok

cicho przyjętych błogosławieństw

niespełnionych miłości z opatrzonych niewiast

 

ciągle wstaję

rozkwitają kielichy

polewam faraonom

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 21 czerwca 2014
anonim