z tej mąki chleba nie będzie
żniwa
co kot napłakał
za dużo pochmurności
słońce się przebić nie może
a i ty jakiś taki markotny
dolega ci- co- może
kiwasz głową przecząco
uśmiech podpierasz zmęczony
i mówisz że dużo pracy...
przecież ciągle powtarzam
nie jesteś sam na świecie
otrząśnij rutynę z czoła...