Regatta Apartment

abc

 
 
 
Odpoczywam w hotelu o obłym kształcie na czterdziestym piętrze
i patrzę z centrum na park wodny przy którym rosną palmy
migocze morze Jawajskie
wieże mieszkalne są masztami żaglowców bramą do dziesięciu
największych portów
 
Tu wszyscy mają piękne uzębienie jaskrawą biel uśmiechu
taką z broszur Świadków Jehowy
przedstawiających raj widziany również przez teleskop Lucyfera
w obserwatorium Watykańskim
 
 
 

 

abc
abc
Wiersz · 22 czerwca 2014
anonim
  • Mithril

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    dobrze jest
    może zbyt bezpiecznie
    ale dobrze

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    "...i patrze z centrum na park ..." - popraw literówkę.
    Nie jest źle, ale czytałam Twoje lepsze.

    · Zgłoś · 10 lat
  • abc
    Może i zbyt bezpiecznie, tak czy owak trudno zarzucić nieścisłości względem nazw ;-)

    Literówkę poprawiłem:) to tekst z tzw. chwilowych, pisałem kilka minut tę okolicznościową laurkę. ;)

    · Zgłoś · 10 lat