wypowiadasz cicho moje imię
na tej dzielnicy o której zapomniał Bóg
w tym świecie trybów i trybików
tylko blaszany zegarek ciągle nas upomina
patrzysz w moje oczy
są jak las do którego nie zawędrujemy
Patrze w Twoje
są jak morze w którym chcę utonąć
...a on nadal nas upomina
czuję to serce z metalu
bije w rytm mojego
Które z tych serc przegrywa?
wszystko wokół takie nierealne
blaszany zegar z mechanicznym sercem
upomina nas o czasie
Wygram z maszyną?
gram z maszyną?
czy ona wygra ze mną?
na (...) [>dzielnicytylko blaszany zegarekjak lasjak morzea on nadal nas
o którym zapomniał Bóg
w świecie trybów i trybików
tylko wskazówka ciągle nas upomina
patrzysz w moje oczy
są zieleń do którego nie zawędrujemy
patrze w twoje
są jak głębia w której chcę utonąć
a tykanie nadal nas upomina
czuję to serce z metalu
bije w rytm mojego
któreś z tych serc przegrywa
wszystko wokół takie nierealne
blaszany zegar z mechanicznym sercem
upomina nas o czasie
wygram z maszyną
gram z maszyną
czy ona wygra ze mną
są zieleń do którego nie zawędrujemy..."
Z tym jeszcze coś trzeba zrobić.
Ciekawy :)