Mechaniczny

KIMI

wypowiadasz cicho moje imię

na tej dzielnicy o której zapomniał Bóg

w tym świecie trybów i trybików

tylko blaszany zegarek ciągle nas upomina

 

patrzysz w moje oczy

są jak las do którego nie zawędrujemy

Patrze w Twoje

są jak morze w którym chcę utonąć

...a on nadal nas upomina

 

czuję to serce z metalu

bije w rytm mojego

Które z tych serc przegrywa?

 

wszystko wokół takie nierealne

blaszany zegar z mechanicznym sercem

upomina nas o czasie

 

Wygram z maszyną?

gram z maszyną?

czy ona wygra ze mną?

 

 

Oceń ten tekst
KIMI
KIMI
Wiersz · 23 czerwca 2014
anonim
  • KIMI
    Naprawdę dziekuje za wszystkie komentarze :) Ato powtórzenia miały być celowe, ale chyba przesyt zrobiłam, Gaj zauważyłam potem tą bolesną literówę. Popracuje nad tym tekstem

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    to ciągłe "upominanie", i powtórka "serce", "serc" w jednej strofie mnie trochę bije po oczach.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    "...patrzysz w moje oczy
    są zieleń do którego nie zawędrujemy..."
    Z tym jeszcze coś trzeba zrobić.
    Ciekawy :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • KIMI
    wypowiadasz cicho moje imię
    o którym zapomniał Bóg
    w świecie trybów i trybików
    tylko wskazówka ciągle nas upomina
     
    patrzysz w moje oczy
    są zieleń do którego nie zawędrujemy
    patrze w twoje
    są jak głębia w której chcę utonąć
    a tykanie nadal nas upomina
     
    czuję to serce z metalu
    bije w rytm mojego
    któreś z tych serc przegrywa
     
    wszystko wokół takie nierealne
    blaszany zegar z mechanicznym sercem
    upomina nas o czasie
     
    wygram z maszyną
    gram z maszyną
    czy ona wygra ze mną

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • KIMI
    A można gdzieś tu na forum pokazywać co się już zrobiło tak o przed publikacją by wyłapać jakieś błędy?

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "wypowiadasz cicho moje imię
    na (...) [>dzielnicytylko blaszany zegarekjak lasjak morzea on nadal nas

    · Zgłoś · 10 lat temu