*** ciągle się pytamy / gdzie jest miłość

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI

                   (ur.1959)

 

 

 

                     z cyklu „W ramionach nieba”

 

 

 

             *

         *      *

 

ciągle się pytamy

gdzie jest miłość

spychani coraz bardziej

na granice ciszy

 

jak żółwie schowani w sobie

przed razami świata

nie widzimy brata

                         choć widzimy brata …



 

 

Wiesław Janusz Mikulski
Wiesław Janusz Mikulski
Wiersz · 23 czerwca 2014
anonim
  • Mi Lo
    nie przepadam za taką "WIELKĄ" i ogromnie "uniwersalną" ogólnikowością.
    wiersz ma mieć pierwiastek dający "coś na własność" czytelnikowi.
    chciałbym się utożsamiać z przeczytanymi tekstami.
    tu nie mogę.
    forma:ok. nie licząc wielokropków ;-/
    treść: kisiel instant

    · Zgłoś · 10 lat