całkiem luźne / swoją drogą

Mi Lo

 

* 

 

dałabyś mi chleba ze smalcem 

skojarzenia nasuwają się całkiem łatwo 

nadal zamiast czytać na potęgę gubisz po drodze słowa 

tego chyba nie muszę tłumaczyć 

 

łzy moczą twarz najczęściej nie obmywając serca 

mogłyby być wizytówką bezradności 

o ile to nie będzie moja twarz 

odporna na wszelkie herezje 

gładkie 

wymówki cisną się na usta 

to niemal łatwiejsze od oddychania 

ślina na języku przechowuje wszelkie brednie 

na mój temat za plecami powiedziano już wszystko 

 

odejdź lub sam ubędę po angielsku  

muszę się napić i nie chcę by ktoś zakłócał mój brak rozwagi 

w doborze  kolorów i przyjaciół 

zagryzę ogórkiem 

 

* 

Mi Lo
Mi Lo
Wiersz · 24 czerwca 2014
anonim
  • Mithril
    tutaj:
    "łzy moczą twarz najczęściej nie obmywając (...) serca"
    --- --- ---

    "w doborze kolorów i przyjaciół
    zagryzę ogórkiem"............................ to słowiańskie :-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    Prawda? ;-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    Końcówka / szczególnie/ powala na kolana.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    Ir

    · Zgłoś · 10 lat
  • bestyjka
    jak dla mnie galimatias słowny niemożliwy do zinterpretownia

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    Komentarze odwetowe ssą mi paluch u stopy.
    Świadczą tylko o tobie i to kiepsko.

    · Zgłoś · 10 lat