Głoska, litera, słowo, zdanie -
mają dla ciebie jakieś znaczenie?
Jakie?...
Komunikują - informują...
Komunikują - pytają...
Komunikują - wołają...
o pomoc w zrozumieniu świata?
A może nic nie znaczą.
Są, bo tak chciał ktoś,
bo nic lepszego nie wymyślono,
bo tak wypada,
bo...
Właśnie...
Dlaczego tak mało uwagi poświęcamy
znakom, literom, słowom,
a nawet wypowiedzianym zdaniom.
Nie artykułujemy poprawnie tego'
na czym nam faktycznie zależy.
A tylko z miłości do słowa
rodzi się miłość do litery, znaku...
A wreszcie - potoku słów, które uwalniają nasze myśli.
i czy koniecznie wiersz?
w chwili obecnej mogę uznac to za wczesny szkic i nic więcej.