Erotyczna przepaść

Konrad Koper

Między nami jest przepaść.

Ściana strachu, uprzedzeń, wstydu…

 

Możemy rozmawiać,

nawet podać dłoń,

lecz nie możemy się zbliżyć.

 

Lecz podróż nadal trwa,

może dalej nie będzie przepaści.

( Czy będzie tylko szczelina.)

 

I wystarczą dwa śmiałe kroki,

           do …

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 26 czerwca 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    W trzeciej strofie mam wrażenie, że coś Ci uciekło. Czytam to już piąty raz i nie jestem w stanie pojąć czy takie wiersze to początek poezji czy jej najwyższe stadium.

    · Zgłoś · 9 lat temu