Między nami jest przepaść.
Ściana strachu, uprzedzeń, wstydu…
Możemy rozmawiać,
nawet podać dłoń,
lecz nie możemy się zbliżyć.
Lecz podróż nadal trwa,
może dalej nie będzie przepaści.
( Czy będzie tylko szczelina.)
I wystarczą dwa śmiałe kroki,
do …