w selektywnnej doskonałości wawelskiego smoka

Jarosław Baprawski

praca w kuźni ma wiele zalet
uświadamia jak twarde jest żelazo
bez miłości bezinteresownego oddania

 

każda miłość dziwki królowej pani domu
wpisana w stacje drogi krzyżowej
prędzej czy później
doprowadzi

 

do zmęczenia materiału

 

tak czuje się mistrz pobożnie sprowadzony do stanu
gdzie wszystko jedno kto poniesie drzewce
a kogo owiną w sztandary

 

na imitacji lawety
pod przykrywką sagana

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 26 czerwca 2014
anonim