o przeszłości wiemy
że jest naga
więc siedzimy do siebie
plecami
nie odwracając głów
poza wyobrażenie
jeszcze
powierzchownie dumni
wewnątrz pokornie
pamiętliwi
niby współcześni
a jak kamienie
o przeszłości wiemy
że jest naga
więc siedzimy do siebie
plecami
nie odwracając głów
poza wyobrażenie
jeszcze
powierzchownie dumni
wewnątrz pokornie
pamiętliwi
niby współcześni
a jak kamienie
bez niej będzie lepiej
najwyżej niemal naga
na dodatek zależy kto patrzy na nią patrzy i kto ocenia
podobnie niżej: siedzimy plecami do /samych/ siebie /czyli swojej przeszłości/ - taka jest moja wizja, czytelnik może mieć inną..
jeśli nasuwają się refleksje i chce się dyskutować, to dobrze = tekst się sprawdza
prawda?
osobiście uważnie słucham zdania czytelników. bywa, że mają rację
;-P