przeciwstawni

Ata

 

o przeszłości wiemy

że jest naga

 

więc siedzimy do siebie

plecami

nie odwracając głów

poza wyobrażenie

 

jeszcze

powierzchownie dumni

wewnątrz pokornie

pamiętliwi

 

niby współcześni

a jak kamienie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 5 głosów
Ata
Ata
Wiersz · 30 czerwca 2014
anonim
  • Ela Kwiecińska
    Interesujący wiersz

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    prawda ;)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    dokładnie. traktuję lirykę jako świetny grunt do dyskusji
    jeśli nasuwają się refleksje i chce się dyskutować, to dobrze = tekst się sprawdza
    prawda?
    osobiście uważnie słucham zdania czytelników. bywa, że mają rację
    ;-P

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    chodzi o własną przeszłość..
    podobnie niżej: siedzimy plecami do /samych/ siebie /czyli swojej przeszłości/ - taka jest moja wizja, czytelnik może mieć inną..

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    ja o przeszłości wiem, że jest nie do końca ubrana
    najwyżej niemal naga
    na dodatek zależy kto patrzy na nią patrzy i kto ocenia

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    może i masz rację gaj, wytnę ją.. dzięki za pochylenie nad tekstem.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    od dołu też :)
    bez niej będzie lepiej

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ari
    'trzecia od góry'

    · Zgłoś · 10 lat temu