środek na komary i kropla
na bluzce
bransoletka jak grzechotka od klucza
obwieszcza steka w lodówce
na wieczorny seans
myśli że oglądam film
"podczas" gdy ona czyta urzędowe pismo
przelotny ból przypomina by otworzyć zamknięte
okno i podlać grządki na górnej szafce
by nie bolała głowa ni ręka
z dolnej półki
zapach sadzonek jak wypieki
na twarzy utwierdza w przekonaniu o
czasie taraźniejszym
i starej kontuzji
przedwcześnie wyleczonej
doradzam zwolnić