...telefon

Ari

telefon jak włos
przyciąga układ zdarzeń
niepotrzebnie się
martwisz mówiąc przez sen
określasz wspomnienia na jutro


zapomniane tym samym gestem

 

to zapomnę o szklance wody
dla kwiata który dzisiaj jest?


już u-sycha-gruntownie - to sprawdziłem
na żyźniejszej ziemi
uszyła świt igiełką z kaktusa

 

jeszcze nie wie co się rozłączyło
co mokło na deszczu
a od czego ta śrubka
 
szukała etui z okularami
gdy znalazłem śrubokręt
był tam

gdzie ostatnio go widziałem

 

rozsądek jak wieża 

pochyla się swobodnie

masując swoje skronie

 

Ari
Ari
Wiersz · 1 lipca 2014
anonim