Cztery strony konfliktu

Potisz

kiedy zalewa nas potop
złych wiadomości
omijamy nazwiska
ułożone w nekrolog

 

niektórzy jeszcze próbują znaleźć szczęście
o zapachu farby drukarskiej

 

gdy wywiady
zadają cios zagubionym
gwiazdom

 

niebo jak wata cukrowa
znika podczas przedstawień
wiary w obliczu podejrzanych aktów

 

energooszczędnymi
promieniami przebija się apokalipsa

Potisz
Potisz
Wiersz · 3 lipca 2014
anonim