Literatura

współczesny (wiersz)

Ata

czy wiesz kim jesteś

w dobie obojętnego słońca drzewa
śmieją się i smucą w ten sam sposób

odkąd ujednoliciły się
pory roku czas 
wydłuża brody

i nadgarstki

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 lipca 2014, 05:47
"czy wiesz kim jesteś

w dobie obojętnego słońca drzewa
śmieją się i smucą w ten sam sposób

odkąd ujednoliciły się
pory roku czas
wydłuża brody

i nadgarstki"
Ata
Ata 9 lipca 2014, 10:25
rozumiem, taka forma mniej "słupkowa" lepsza.
hadwao
hadwao 9 lipca 2014, 16:56
kiepskie nie ma w tym żadnego przekazu
Ata
Ata 9 lipca 2014, 18:10
czy kiepskie nie mnie oceniać /lecz z brakiem przekazu bym się kłóciła ;) /, nie mniej dzięki za wgląd
Mi Lo
Mi Lo 9 lipca 2014, 20:48
zapis

kim jesteś
w dobie obojętnego słońca drzewa
śmieją się i smucą w ten sam sposób

odkąd pory roku ujednoliciły się

czas wydłuża brody
i nadgarstki

i jeszcze raz zapis
Ata
Ata 9 lipca 2014, 23:12
tak, tylko widzę, że ilu komentujących tyle sposobów zapisu ;) będę pamiętała wskazówki przy kolejnym..
Mithril
Mithril 10 lipca 2014, 06:39
"Ata wczoraj, 10:25
rozumiem, taka forma mniej "słupkowa" lepsza."

"lepsza"(?) - tego nie wiem... jest czytelniejsza
Ata
Ata 10 lipca 2014, 12:56
a czy czytelniejsza nie znaczy "lepsza" w odbiorze ;)
calvados
calvados 10 lipca 2014, 19:54
Czas skraca cierpliwość, niektórych uczy pokory, innym jej ujmuje, a ja najbardziej cenię Twoją wysoką kulturę osobistą i delikatne wiersze
Ata
Ata 10 lipca 2014, 21:38
dziękuję Calvados, to miłe :)
Ata
Ata 12 lipca 2014, 11:13
to tylko zmiana formy zapisu więc skorzystałam, dziękuję ;)
przysłano: 8 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca