Świadomość jest jedna

Enturiarium Minuk

świadomość jest moja i wspólna
uwięziona tymczasowo w czaszkach
negacja jest drobiazgiem skradzionego bitu
krokiem w bok
umysł zmierza w kosmos
choćby zakopać go w studni
krąg gwiazd Demostenesa
krąg gwiazd Einsteina
geometria to tylko drobiazg przesuniętego bitu

 

Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 9 lipca 2014
anonim
  • Mithril
    ...filozujące wypunktowanie - trudno doczytać się liryki, głębszej treści/przekazu

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    dobry wiersz - podoba się

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    forma:
    podane leksykalnie i bez rytmu. krótki tekst, a nudzi.
    treść:
    lep na małolatki. dla mnie to nie jest ciekawe

    · Zgłoś · 10 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ten drobiazg nadaje rytm poezji.

    · Zgłoś · 10 lat