z niepokojem polecony / deszcze przelotne

Mi Lo

*

 

mówią że nic tak nie smakuje jak bułka z masełkiem na boku

 

a za nim stały komplementy okrąglejsze od twojego brzucha
portfel głębszy od gardła pełnego rozrywki
i nic do stracenia

 

podobno wtedy można odkrywać na nowo zapach starego miasta
najlepiej tuż po burzy gdy powietrze tak się nie lepi
emocje i wszędobylski kurz opadają pogodnie w zgodzie
 
w przyrodzie dochodzi do efektownych zbliżeń nieformalnych  
związków organicznych i zanim wrócisz do domu
wszystko będzie za małe
 
diabli nadali ze złośliwym chichotem liżesz świeży ogarek

 

*

Mi Lo
Mi Lo
Wiersz · 9 lipca 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Mistrzowsko dobrane rekwizyty, lekki w odbiorze - bez zgrzytów i udziwnień

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    aż mnie cholera rogi uwierają. do mistrzostwa na szczęście mi daleko

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "emocje i (...) kurz opadają pogodnie w zgodzie"

    "pogodnie w zgodzie".................się patatajka zrobiłabyła

    "(...) w zgodzie

    w przyrodzie..."

    ......................a generalnie jak to u ciebie z-bywało

    "portfel głębszy od gardła pełnego rozrywki"....................błoż... kiedy to
    było?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    może i racja. przemyślę pogodność
    na portfel nie można narzekać, co najwyżej do skipu wyrzucić, jeśli za płytki
    ;-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    z partyjnym pozdrowieniem dla trollicy
    od sadzenia " fatalnych " rozumu ci nie przybędzie
    :-P

    · Zgłoś · 10 lat