Literatura

Jeżeli jeszcze (wiersz)

abojawiem

Jeżeli jeszcze chodzi o to,
czy pomagać, czy nie pomagać,
to nie ma się co rozwodzić,
mądrzyć, filozofować,
tylko trzeba pomagać,
pomagać, pomagać.
No bo, co to wątpić
(w to, że to pomoże),
jakby już samo wątpienie
nie było terroryzowaniem,
że trzeba i można się obejść
bez pomocy, której przecież inni
potrzebują jeszcze bardziej.


przysłano: 10 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca