Jeżeli jeszcze

abojawiem

Jeżeli jeszcze chodzi o to,
czy pomagać, czy nie pomagać,
to nie ma się co rozwodzić,
mądrzyć, filozofować,
tylko trzeba pomagać,
pomagać, pomagać.
No bo, co to wątpić
(w to, że to pomoże),
jakby już samo wątpienie
nie było terroryzowaniem,
że trzeba i można się obejść
bez pomocy, której przecież inni
potrzebują jeszcze bardziej.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 10 lipca 2014