etykieta każe nam
okrywać ciała odzieżą ochronną
unikając kontaktu wzrokowego
ich składniki mogłyby zadziałać drażniąco
na niedojrzałe umysły
które przed ekranem pochłaniają
nieskończone ilości mikrocząsteczek
dzięki którym staną się nieskazitelni
jeszcze zrozumieją co oznacza płukanie
ust po każdej zdradzie
A czemu tak?