podwoje

Ari

wspomnienia zroszone
smyczkiem czasu
zwykle przywodzą
zapomnienie

 

rozsądek jak co dzień

odmierza indywidualność
każdego "ja"

 

to dystans nauki przez
względy rzeczywistej wiary

 

tu widoczna gołym okiem
tam niewypowiedziana
żadnym szeptem


dualność człowieczeństwa

jak iskra  z oczu chwili

 

 

 

Ari
Ari
Wiersz · 11 lipca 2014
anonim