niegrzeczni chłopcy stali z tyłu
gdy wyczytywana była lista jego zalet
ceremonia przypominała apel
który wywoływał znużenie
przymus uczestnictwa w czymś obcym
gdzie toczone są dyskusje
czy potrzebowaliśmy jego milczenia
by usłyszeć odpowiedzi na ważne pytania
kto potęgował strach przez nieskończoność
nie uronił łzy
choć potem miał trudności z zaciśnięciem pięści
z ziemią
jutro nauczycielka zapyta ich o ostatnią lekcję
odpowiedzą
tematem była asertywność