ulotny

Ata

gdy ptaki odlatują

nielotom pozostaje rzucać się

na ściany

 

jak slajdy

 

warstewką życia

maskując pobladłe mury

 

Ata
Ata
Wiersz · 14 lipca 2014
anonim
  • gaj
    "...nielotom pozostaje rzucać (się)
    (jak klisze)..." - ...kadry? :)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    w sumie z kadrami też by mogło być, ale zdecydowałam się uciąć "wolne" ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "Zwyczaju ziemi mej ojczystej
    I na obczyźnie wiernie strzegąc,
    Przy święcie wiosny promienistej
    Wypuszczam ptaszka więzionego.

    Spłynęło na mnie ukojenie
    I już nie skarżę się, nie trwożę,
    Jeślim choć jedno mógł stworzenie
    Wolnością obdarować, Boże!"

    >>>Aleksander Puszkin: „Ptaszek”

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    cóż na skojarzenia nie mam wpływu ;) dziękuję za wgląd

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    dobrze jest.
    na ściane rzucało się slajdy lub przeźrocza /to proponuję użyć/
    :-)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    podebrałam slajdy ;) dziękuję

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    służę :-)

    · Zgłoś · 10 lat
Usunięto 1 komentarz