Po co te oczy mi dałeś
Skoro barw i figur dodać zapomniałeś
Nawet żadnego zdjęcia z tego świata obejrzeć nie dałeś
Ale jednak miejsce na oczy mi dałeś
Ja się tym nie załamałem
Bo przeogromną miłość do ludzi dostałem
A wiarę i nadzieję w swój tobołek życia zabrałem
Ja mam nadzieje i bardzo mocno wierzę
Że me oko barwę i figurę tego świata dostrzeże
Bo w Ciebie panie wierzę
Ja naprawdę wierzę
Że kiedyś uśmiech mamy zobaczę
Że me oko ze szczęścia zapłacze
Bo ten wasz kolorowy świat zobaczę
Powiedz PANIE czemu
Te miejsce na oczy mi dałeś
A oczy zostawić zapomniałeś.
" Błąd!! Twój komentarz jest za krótki! "
A co ja mam o tym napisać?
do tego wiersz rymowany powinien zawierać zasady których należy się trzymać, a nie widzę tutaj choćby zgodności sylab..itd.
jedyne co ciekawe to "miejsce na oczy" zamiast nich /oczu/ - btw. powtórzenia również
nie wychodzą fortunnie.
pozdrawiam