Nasze kobiety
Popadają w schizofreniczne stany
Niektóre są po rozwodzie
Chude i brudne
noszą siwe włosy
Matka mówi że to wariatki
Nie odbieramy od nich telefonów
miałam dwanaście lat gdy rozwinęła się choroba
znaleźli mnie w piwnicy
dalej nie pamiętam.
"Nasze kobiety
Popadają w schizofreniczne (...)
(...)
noszą siwe włosy
(...) to wariatki
Nie odbieramy od nich telefonów
miałam dwanaście lat (...)
znaleźli mnie w piwnicy"
..................................acz są "zajawki"
"Nasze kobiety" - tzn. czyje?
Nie bardzo rozumiem co mają kobiety po rozwodzie do choroby dwunastoletniej dziewczynki? Brak mi jakiegoś sensownego połączenia między pierwszą a drugą strofą.
a siwe włosy noszą rozpuszczone jak welon..." w takiej sytuacji noszą nie gryzie ;-)
"... chude i brudne
niebezpiecznie siwowłose..."
nasze kobiety kojarzy mi się z Siekierezadą /jesli jeszcze nie znasz, to obowiązkowo przeczytaj i obejrzyj film/ i wzywaniem naszych. ok
nie bój się wprawiać, skreślać i poprawiać.