***

Druid777sg



"Licząc na kamień na kamieniu po sobie,
to tupiąc nóżką w geście protestu. Módl się do Boga.
Może ukocha w tobie swojego człowieka, jeśli rozpozna."
                                     Renata Kuta



Gdzie spadnie ziarno, gdzie urodzi owoce - pokarm spragnionych dobrotliwości i jasnych
skojarzeń mimo nieprzeniknionego zamysłu
istoty rzeczy.

Czy kamień na kamieniu będzie ostatecznym końcem marzeń, czy ugór wysuszony
zimnym wiatrem,

czy może urodzajna gleba dla chleba powszedniego.

Gdy opowiesz mi historię wczorajszej modlitwy,

może znajdę dla ciebie zakończenie tej przedziwnej podróży do wnętrza
samej siebie,

albo jeszcze dalej, gdzie istota
rzeczy jest.

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 25 lipca 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Całkiem .

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Wiersz ze zlepków cytatów z Biblii.
    Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale wiersz mną nie wstrząsnął.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    szarlataneria, czyli bez zmian

    · Zgłoś · 10 lat