nie potrafię życia przestać
więc już tylko biję pianę
los wypycha na piedestał
piekło ludźmi napisane
za miłości grosz niezdarny
i za każdy bełkot szczęścia
daj polewki panie czarnej
i na co dzień i od święta
żeby bywać tam gdzie tęcza
jest nadzieją nie potrzebą
pozwól panie zapamiętać
utytłane ludźmi niebo
"piekło ludźmi >zapisane<
>za< miłości grosz niezdarny"
w pierwszej chwili pomyślałem o "zapisane", jednak pierwszy wers drugiej strofy zaczyna się od "za..." - i zagwozdka bo dalej jest "za..." - warto byłoby pokombinować, bo "napisane" brzmi jakby
szmata od garów spadła na podłogę..........................acz tam wiesz, ja to tylko gumka przy ołówku :-)
kombinuję żeby ładnie "i radośnie było" :-)