Krople niewinności

Rafał Hyziak

Młodością ramion w swych objęciach w drżeniu stała.

Policzki rumiane.

Włosiem mokrym oplatane.

Piersi kroplami deszczu zlane.

Niewinnie zmoczyło tą damę.

O oczach i wdziękach rozkoszy.

Ramion deszczem niewinności pokrytych.

 

Oceń ten tekst
Rafał Hyziak
Rafał Hyziak
Wiersz · 30 lipca 2014
anonim
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    Jak dla mnie troszkę za mało wnikliwe słownictwo, deszcz - krople deszczu - mokrym - zmoczyło,

    I w ogóle troszkę patosu przydałoby się pozbyć, szczególnie w pierwszym wersie,

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Rafał Hyziak
    Dobrze jest usłyszeć tyle krytyki i skonfrontować się z tym,a zwłaszcza,że człowiek dopiero wyrzuca z siebie to co czuje i widzi dookoła.Gdy szukasz miejsca na świecie i chcesz wyrazić siebie nie posiadając żadnego doświadczenia.Kto nie próbuję ten się nigdy nie dowie.Dzięki i pozdrawiam .

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ir
    "rumiane...oplatane...zlane"...ufff ale się zananało.
    Każdy wers z kropką, a to przecież nie jest zdanie...maniera jakaś?
    "włosie" skojarzyło mi się z końskim włosiem, lub takim uszczelniaczem do rur.
    Z gramatyką na bakier.
    Generalnie słabiutko.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    pamiętnikowiec walentynkowy

    "Młodością ramion >w< swych objęciach >w< drżeniu stała.".....................pomijając, że wers jest bełkotem

    "Policzki rumia>neWłosiemnenetą< damę.".......................?

    reszta naciągana i gimnazjalna

    · Zgłoś · 10 lat temu