Tym sposobem [rzecz o miłości]

abojawiem

Tym sposobem
zawsze to,
co najlepsze
będzie przed nami.
Co to za sposób?
Jakby to powiedzieć…
Wystarczy
nie przejeść się,
a tym bardziej
nie zjeść
wszystkiego naraz.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 3 sierpnia 2014