Relacja Warszawa - Donieck

Potisz

sąsiadka naoglądała się wojen
tutaj bohaterowie są nadal tacy sami
przeżyją do następnej bitwy
gdzie łatwo będzie znaleźć kandydatów
by cierpieli za ojczyznę

 

młodzi pod wpływem kreskówek
stracą ostatnie krople krwi

śmierć nie jest straszna
dopóki można ją powtórzyć

 

u was wciąż inaczej przedstawiane są tragedie
coraz trudniejsze do ogarnięcia

zagadki pozbawiane rozwiązania

Potisz
Potisz
Wiersz · 3 sierpnia 2014
anonim
  • Potisz
    Jestem gotów zrezygnować z ostatniej strofy, ale poczekam na opinie innych.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Cyjanek Z.W.C. vel En.El
    Jak dla mnie troszkę za mało poezji, za bardzo kawa na ławę, a za mało metaforyki.

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    Mhm...
    Dzięki za komentarz.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Marcin Sierszyński
    Potwierdzam przeczucia Cyjanka, ale to gustu kwestia. Zawsze.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Potisz
    W końcu może Ci się nie podobać, jako Czytelnikowi. Warto jednak zwrócić uwagę, że styl jest zachowany. Treść wiersza o Smoleńsku też była dosłowna.

    · Zgłoś · 10 lat