przejściowy regres ? / Ziemia

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

Ziemia jest okrągła
to się czuje pod stopami
i robi wrażenie nawet kiedy mieszka się na niej sto lat

 

chciałbym żebyś wiedziała
że czasem pod wpływem impulsu
można obejść Ziemię dookoła i nawet nie zauważyć

 

a innym razem trafić stopą między gwiazdy i zabłądzić
tak jak błądzi się między okruszkami na kuchennym stole
i zapomnieć jak się pamiętało

 

wszystko
wszystkich
siebie

 

Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Wiersz · 5 sierpnia 2014
anonim