Tęsknota

Marcin Dylka

 

 

Wczoraj tęskniłem

Dziś znów tęsknię

Tęskniłem i tęsknię

Rozdrapuję

Tak mija dzień siódmy
mimo to niedoskonały
Kolejny

Chowam się w cieniu
kruków krążących
nad miastem
Cały siny i pokaleczony
z odrzucenia

 

 

 

Marcin Dylka
Marcin Dylka
Wiersz · 5 sierpnia 2014
anonim