Byłem kiedyś nad rzeką

Marcin Dylka

 

 

 

Byłem kiedyś nad rzeką
szukając dzikiej namiętności
rezonansu
Taśmą sklejałem słońce
obiegu krwi

A tam...
na drugim brzegu
zniknęła codzienność
ty i marzenia

Rzeko... 

brudna jesteś
Od mych smutków
i rozczarowania

Marcin Dylka
Marcin Dylka
Wiersz · 5 sierpnia 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    głowa do góry, jeszcze wiele czystych rzek, dane będzie Ci spotkać...
    czytaj i pisz, co w duszy Ci gra...
    pozd,

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    ...pamiętnikowy liryzm

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    na palecie innych bohomazów widnieje zarys, nie do końca odrzucam owy liryzm

    · Zgłoś · 10 lat