Literatura

Na Bożej szali... (wiersz)

Druid777sg


"Nieszczęście...Bądźcie więc wyrozumiali
Dla tych rubasznych serc... i szorstkich dłoni...
Spokojne domy także piorun pali,
Chociaż je wiara - chociaż czystość broni,
A jeśli wszystko zważymy na szali,
Nieraz się człowiek rozpaczy uchroni"

                                      Juliusz Słowacki, Złota Czaszka



Nieszczęścia spadające na świętą rodzinę, niczym próba Golgoty,
nie dają wyjaśnienia.
Jak owce między dzikim zwierzem,
na krawędzi,
w przepaść spadają,
choć przecież, czy było coś świętszego dla mnie...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca