Bo chciałbym wiedzieć jak używać dłoni,
kolan, warg, języka, a nade wszystko
powiek.
Odciąć transmisję, wygubić kolory,
wstawić miłosierną ciemność
w pasujące miejsca.
I składać z powidoków twarz,
dla której warto pamiętać
co to articulatio humeri
i tendo calcaneus.