bezwładnie

The Madeleine

nie zamyka się umysłom

dróg do wspomnień

 

nie wyciąga się obrusów

z pod kieliszków z radością

 

nie ociera się łez

brudnymi dłońmi

 

nie szumi się w głowach

małymi procentami

 

Spotyka się tu

i tam

 

Zapomina się

i wybija rękoma.

The Madeleine
The Madeleine
Wiersz · 8 sierpnia 2014
anonim
  • Mithril
    "nie zamyka się umysłom
    dróg do wspomnień

    nie wyciąga się obrusów
    z pod kieliszków z radością

    nie ociera się łez
    brudnymi dłońmi

    nie szumi się w głowach
    małymi procentami

    Spotyka się tu
    i tam

    Zapomina się
    i wybija rękoma."



    wyliczanie z przesytem "się" przy dziwnie akcentującej majuskule dwóch wersów oraz jedyną kropką robiącą za całą interpunkcję - no i...........................babok

    "z pod kieliszków z radością"

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ir
    Wyliczanka z nadmiarem "nie i się".

    · Zgłoś · 10 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    spod* reszta dobra.. ciekawa

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    "z pod kieliszków z radością" obecnie zdecydowanie piszemy "spod"
    tekst nie zaszumiał w głowie

    · Zgłoś · 10 lat