przycupnęliśmy w poczekalni gdzie
papierosowa chmura zamienia nieskończoność
zdaje się nam że proszą na perony
zwiastując pociągi widma do nadziei
ledwie przeciąg otwiera drzwi
rozwiany dym pokazuje w twarzach
że udając terkot kół tylko czas tu płynie