Bądź wolny

Druid777sg


gdy oplecie cię sieć dobrych spojrzeń
i oddajesz spojrzenia ze zrozumieniem
gdy masz tych kilku naprawdę oddanych przyjaciół
życie okazuje się być wielkim darem

i choćbyś się wplątał w nie wiem jaką awanturę
jeśliś skromny i wdzięczny
będziesz uratowany

nie patrz więc w diabelski pryzmat
on rozkłada świat - złe barwy
rozbij go o twardy kamień
drogi bezpiecznej do źródeł istoty rzeczy

idzie wiosna, więc czas sprzyja
bo przecież na polu słonecznym zaśpiewa skowronek
jesteś wolny
bądź wolny

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 12 sierpnia 2014
anonim
  • Ela Kwiecińska
    Prawdziwy

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    "gdy oplecie", "oddajesz" - coś tutaj nie tak z czasami ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    o błogosławiona naiwności!
    żeby jeszcze polszczyzna nie wadziła, to byłby prawie nikiforek. prawie.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Druid777sg
    Elu - bardzo dziękuję, myśleć pozytywnie, to podstawa...:

    Ato - gdy oplecie cię sieć dobrych spojrzeń
    i (wtedy)oddajesz spojrzenia ze zrozumieniem....

    Mi Lo - no cóż Ci mogę odpowiedzieć, może dobry sex lub dużo sportu by dotleniło organizm i ułatwiło czytanie, badałeś cholesterol?

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mi Lo
    nic nie możesz odpowiedzieć.
    możesz jedynie zastanowić się, czy nie poczytać więcej, o wiele więcej. może trochę porządnych bryków odrobinę pomoże połapać się w zawiłościach polskiej mowy.
    a o moje zdrowie i samopoczucie nie musisz się martwić. jest pod dobrą opieką.
    "nikiforów medycyny" do siebie nie dopuszczam.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Ata
    poprawnie byłoby "gdy oplecie cię sieć dobrych wspomnień
    /wtedy/ -oddasz- spojrzenia ze zrozumieniem."

    "gdy oplecie" - czas przyszły
    "oddajesz" - czas teraźniejszy

    raczej nie powinny następować po sobie ;) pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    pisanie nie z mojej bajki niestety... ale to mój problem:)
    natomiast komentarz autora do komentarza mi lo katastrofalny..... żenujacy... radziłbym unikać uszczypliwosci wobec czytelnika bo to nie dodaje splendoru Twemu pisaniu, autorze... sory pewnie przez wielkie A powinienem

    · Zgłoś · 10 lat