Finca del viso

Madeline

Cykliczne otępienie 

świadoma byciem potępioną

bycia niczyją

- to wszystko może być chwytliwym 

sposobem tępych prób, gdy czułość skończy się spojrzeniem zamkniętych oczu

Umrzesz zapewniona w braku słów - to wszystko 

może być bez miłości 

bez zimą

 

W ekstrawertyzmie zmysłów przylegając do zmysłów 

umierasz ponownie - pozornie - łagodnie schylasz się 

do poprzedniego dna dnia błagając o jeszcze

zapominasz kloplami ciepłego deszczu 

w akcie autoczułości

 

i kąpiesz sie w tanim winie bez puenty

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Madeline
Madeline
Wiersz · 13 sierpnia 2014
anonim
  • Mithril
    silący się na poetykowanie pozaliryczny, infantylny bełkot


    i spokojnie można dodać, że..............................megawtórny


    ps......................."zapominasz >kloplami< ciepłego deszczu" - przeczytałem klopami
    ale dalej cuś mi nie pasowało

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    z całą pewnością Marcinie...
    zgadzam się w całej rozciągłości
    to MUSI być wina czytelnika, że nie ma o czym dyskutować

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    jeśli nie rozumie się konwencji, w tym przypadku kiczu, i zabawy pewnie, pisanych na podstawie ważnych przeżyć, to problem może nie być po stronie osoby piszącej, tylko mało wprawnego czytelnika.
    Gdyby uzasadniać swoje zdanie, byłoby miło dyskutować, pewnie... ale...
    ps
    "kwiotki" to określenie z zakresu teorii literatury?
    :)
    pozdr.
    Marcin

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mi Lo
    " kąpiesz sie w tanim winie "

    tak się poczułem. nic nie zatrzymało poza ewidentnymi kwiotkami
    =>
    "świadoma byciem potępioną bycia niczyją"
    "wszystko może być chwytliwym sposobem tępych prób"
    "wszystko może być bez miłości bez zimą"
    "W ekstrawertyzmie zmysłów przylegając do zmysłów "
    "zapominasz kloplami ciepłego deszczu "
    generalnie: ad kosz

    · Zgłoś · 10 lat temu